Во знак на благодарност за помошта и солидарноста по катастрофалниот земјотрес во Турција, училиште во турскиот град Малатја доби име „Македонија”, а 32-те училници ќе ги носат имињата на македонските градови меѓу кои ќе го има и името на Битола

Солидарноста на битолчани заедно ја покажавме преку заедничката хуманитарна акција БИТОЛА ДОНИРА.

Како тогаш се одвиваше целата хуманитарна акција погледнете ТУКА