Нил Фолберг е американски фотограф кој во далечната 1971 престојувал Македонија. Од тука заминал со 400 ролни филм, прекрасни фотографии на земјата и нејзините луѓе кои неодамна за прв пат беа издадени во форма на книга. Во неговата архива од тој период има и снимки на жива музика од прославите на коишто присуствувал, интервјуа со интересни луѓе кои ги среќавал по пат, а со кои зборувал на српско-хрватски.

Еден од нив е Трифун Карабатак, ученикот на Милтон Манаки:

Извор Обични луѓе