3-то место за нашиот битолски мотокросист Зоран Каранфиловски Ќаме во класата МX на третата трка од БМУ Европскиот Шампионат во мотокрос на патеката Афyонкарахисар, Турција.

– Патека од светски ранг на која прв пат настапувам и поради тоа сум задоволен со подиумот и освоените бодови за Шампионатот.

Изразувам голема благодарност до моите спонзори :

Новоматик, Астра Казино
Адмирал Казино, Конти Хидропласт, Тисот Божиновски часовници. Благодарност и до мојот клуб Мото Клуб Мотори ,
Моторциклистичката Федерација на Македонија која ни помогна за патувањето и ја обезбеди потребната документација и Здружение на моторциклисти Ѓорги Стефановски Битола.

Фото: Тунаy Аyберкин