БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Светото место каде е пронајдена иконата на мајка Богородица во водите на Црна река, отспротива на манастирот Рожденство на Пресвета Богородица во село Новаци, битолско.

Денес е голем ден и голема слава на ова Божјо место. Тука многу од посетителите полнат од светата вода…

Нека ни е за многу години!

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here