БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Ретка фотографија од свадбата на внукот на романскиот конзул Константин со невеста од с. Маловишта, снимени 1908 г. пред „Влашката црква од Милтон Манаки е објавена од богатата колекција на Државниот Архив на Република Македонија Одделение Битола . Црквата беше на локацијата од сегашен хотел Епинал и посветена на Св. Константин и Елена. Срушена во 1969г.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here