БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Во посета на Болница „Плодност“ денес беа две студентки по медицина кои престојуваат во Македонија по пат на студентска размена. Џени Слејтер од Велика Британија и Шина Хунзикер од Швајцарија,

кои беа запознати со работата во болницата, начинот на функционирање на медицинските третмани и системот на лекување. Тие беа воодушевени од работата во болницата, третманот на пациентите, хигиената во болницата, односот на персоналот кон пациентите итн.

Споредбено со нивните земји, она што е заедничка карактеристика и кај тамошните родилки и кај нашите родилки е изборот за начинот на породување, односно во последно време мајките избираат да се породат по природен пат со епидурална аналгезија.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here