БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Битолскиот фотограф и хроничар, доајен на битолското новинарство Петар Ставрев (р. 1941) голем љубител на планината и природата, и на почетокот од оваа 2021 година со неговите импресивни 79 години пешки се упати во правец од вилата на Лазо до м.в. Антена (врв Пелистер 2601 мнв) , каде заедно со дежурната екипа на МРТ ќе отворат едно новогодишно шампањско по повод новогодишните празници.

ТРАДИЦИЈАТА ТРАЕ ПОВЕЌЕ ОД ДВАЕСЕТ ГОДИНИ КОГА ЗА НОВОГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА ВЕСНИКОТ ВЕЧЕР САКАВ САМИОТ ДА ПРИДОНЕСАМ СО ЕКСЛУЗИВНА ВЕСТ И ОДЛУЧИВ НА ВРАБОТЕНИТЕ КОИ РАБОТАТ НА НАЈВИСОКОТО РАБОТНО МЕСТО ВО МАКЕДОНИЈА, НА 2601 МНВ, ДА ИМ ОДНЕСАМ ПОДАРОК И ТОА ПИЈАЛОК ШАМПАЊСКО…

изјави Петар Ставрев денеска во 11.30 часот , воодушевен од убавината на денот и неговото друштво во кое имало и 6 годишно младо прилепчанче.

Екслузивноста на овој чин продолжува и оваа година. На Петар му правеа друштво дел од неговите најблиски пријатели меѓу кои и битолскиот адвокат Борислав Главинче кој преку неговите фотографии ни долови мал дел од овај настан.

еден коментар

  1. Na Petar so kogo e zneme kako mladi od korzoto i Glavince so kogo sum vo rodbinki odnoi preku Jadranka im ja cestitam Novata 2021 Godina zdravje i mnogu idni iskacuvanja na Pelister. Ako ne na drugo im zaviduvam na moznostite za posetata na edna od najubavite planini na Makedonija a i na Evropa. Jas za prv pat sum se kacil na Pelister negde vo vtorata polovina od 40 tite godiniin so mojot dedo Tasku da sobereme kukulicki za potpaluvanje na ognot. A za prv pat na vrvot po kamenjarot vo letoto 1960 godina i toa vo eden den i se vrativme preku golemo ezero duri imavme vreme da se iskapime vo kapejncata vo Dihovo. Sega na site koi ucestvuvat vo urduvanje i izdavanje na ova bogato i profesionalno spisanie koe go pratam redovno i za koe blaboko vi sum blagodaren vi posakuvam Srekna Nova 2021 Gonia da ve sluzi zdravje i uspeh vo idninata na vesnikot.
    Topli pozdravi od dalecna Avtralija Simeon Ivanovki od Surf Beach NSW
    PS Ako e vo mznost Petar da mi ja prati slikata me slika koga se sretnavme kaj cesmata pod golemoto ezero ako se sekava bese krajot na letoto 2018 god

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here