Се појавија првите василичари од карневалот во с.Цапари

Оваа година повторно во потпелистерското село Цапари на 13-ти јануари ќе се одржи традиционалниот Василичарски карневал. Карневалот датира уште од пред многу векови и е постар од тој во Вевчани. Денеска се појавија првите василичари: Утре доколку сте во можност обавезно да го посетите карневалот во с.Цапари или да учествувате во него. Нека е за … Continue reading Се појавија првите василичари од карневалот во с.Цапари