Оваа година повторно во потпелистерското село Цапари на 13-ти јануари ќе се одржи традиционалниот Василичарски карневал.

Карневалот датира уште од пред многу векови и е постар од тој во Вевчани.

Денеска се појавија првите василичари:

Утре доколку сте во можност обавезно да го посетите карневалот во с.Цапари или да учествувате во него.

Нека е за многу години!