И покрај лошиот почеток, РК Пелистер успеа да го добие овој ракометен дуел против РК Бутел со резултат 29: 28, благодарение на играчот на мечот Стефан Дрогришки и навивачката група Чкембари, кои секогаш се нивниот ветар во грбот.

Честитки Пелистер…