Градоначалничката на Општина Битола, м-р Наташа Петровска денес напладне ја посети првата родилка во оваа 2019 година, која на свет донесе машко дете.

Во Клиничката болница во Битола, во 00.40 часот, мајката Александра Максимовска од Велес, со спонтано породување на свет го донесе својот втор син, кој тежи 3250 грама. Со букет цвеќе и парична награда, градоначалничката Петровска му посака здравје, љубов и топлина на првото новороденче во Битола. Во текот на претпладневните часови во битолската болница на свет дојдоа уште две машки деца.

Повеќе на Тера ТВ