hdr

Како изгледа просечно саботно излегување на нашите градски дами?

Кај 14:00 часот пишат статус на ѕид “Денес лудницаааа ќе бидиме главни” од 14 до 18 следи шминкање, почнува така што изнајмуваат авион за попрашување на комарци и го товарат со пудра, после следи шминкање од 2 сати од кои 45 минути плачат пред огледало дека му се гледат мустаќите.

Е од ко ќе се готови и личат на мумифициран леш на фараонот Рамзес 2 почнува облеквањето. Значи на не депилираните целулитни нозе се клава штикла 28 см и некој фустан од кој се разбира наѕират градите и задникот.

Тогаш се договарат да се најдат кај една од нив која е сама дома пошто родителите му се в црква и се молат на Бога повеќе никогаш да не добијат такво дете. Ко ќе стигнат, сите 3 земат едно литро вино и пишат статуси од типот “Црно Тиквешко”.

Е сега кога веќе сите се пијани од типот 0.002 промили тргнуват према некој локал. Таму мават уште по една чаша вино со обзир дека сите имат по 100 денари во џепот, наеднаш му се годи омилената песна “ЗАТО ШТО САМ ТИ…..ШТО? и почнуват да играт ко епилептичар на хероин, и пошто се пијани дроп играјќи се чукат во некој момци од кој најубајот изгледа ко руски специјалец за работа во нуклеарна подморница, али од џепот му наѕират клучојте од Х6 се разбира.

Некоја секунда покасно ова дебелата му го качи јазико до танкото црево и заминва со него до колата. 45 мин покасно се враќа како од чивте пукната, а оди како да носи плински бојлер на грбо, и тука се се завршува.

Марјан Мантовани Николовски