Книгата е опфатена со мниогубројни податоци и фотографии од градби значајни за Битола, цивилни градби, јавни градби , затвори, пошти, паркови , гробишта и мн.друго. Од денес бесплатна и достапна за сите вас во електронска верзија. За да превземете кликнете ТУКА.