Во текот на денешните утрински саати околу 02.30 ч. од Тобакото под Безистенот од страна на непознато лице е одземен стол кој беше оставен и заборавен пред самиот дуќан. Газдата на дуќанот со апел доколку некој го познава човекот од видеото да му пренесе да дојде кај нив и да си го земе и другото столче…