БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Со Одлука на 25 седница на Владата на Република Македонија, одржана на 21 март, на подрачјето на целата држава, вклучувајќи и нашиот град Битола, се воведува забрана за движење на населението во временски период од 21:00 – 06:00 часот.

Според Основното Јавно Обвинителство доколку има прекршување ќе се одговара за кривичното дело “Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија” од член 206 од Кривичниот законик.

Во ставот 1 од овај член е пропишана одговорност на физичко лице, предвидена е парична казна или затвор до една година, а во ставот 2, ако делото го стори правно лице, пропишана е парична казна до 30 милиони денари.

Затоа почитувајте ги препораките драги битолчани и останете дома.

Доколку има промени навремено ќе бидете известени.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here