Brusnik village, Bitola, Macedonia

Музика: Бранко Каракаш.
Аранжман: Михайло Живановиќ.
Текст: Весна Петковска.
Изведувачи:
Глас: Сенка Велетанлиќ и Зафир Хаџиманов.
Диригент: Иво Дражиниќ
Оркестар и хор: Ревиски оркестар на уметничкиот ансамбл – ЈНА и хорот на уметничкиот ансамбл на ЈНА.
Снимено: Јануари 1980.
Рецензент:
Бранко Каракаш.
Уредник:
Станко Терзиќ

Слика насловна Bitola.info