Пелистерци стартуваа во Младост тренингот на стадионот Тумбе Кафе.

Тренерот на РК Пелистер Томе Петрески заедно со управата на клубот денес присуствуваа на денешната прва прозивка која се одвиваше во базата на зелено-белите спортската сала Младост за потоа тренингот како за сефте за да се одвива на стадионот Под Тумбе Кафе.

Пред турнирот кој е во организација на РК Пелистер ќе се одиграат три пријателски натпревари со Пеќ ( Косово ),

Радовиш двата натпревари ќе се одиграат во Битола на 18-ти и 22-ри Август додека на 25-ти тимот ќе има гостување во Грција на пријателски натпревар на кој дополнително ќе биде одреден противникот.

Да им посакаме среќа и успех на нашите ракометари во новата сезона.

Извор Фан страна на РК Пелистер