На патот од с. Магарево према Јоргов Камен на Баба Планина, доколку се движите по патеката према Бор Чешма ќе наидете на 30 тина обележувања кои ние ги нарековме “Пелистерските тотеми” . *(Тотем- обележје на индијанците за духовно суштество, свет објект, или симбол што претставува амлблем на група луѓе, како на пример на семејство, клан или племе).Пешачењето заедно со одморот и фотографирањето на попатните убавини може да потрае околу 3 часа и е со средна тежина . За вас сега ние ќе ви ги преставиме скоро сите…Некој тука навистина се има помачено. Доколку пешачите и вие по оваа патека да не заборавите да направите и еден ваш мал тотем …