Денеска добивме информација дека параглајдеристот Владимир Неделковски кој е член на Македонската репрезентација и е по потекло од Битола на 4-та дисциплина Прелет во растојание 112 км се пласирал на високото 14 место .

Владимир Неделковски

Ова е огромен успех за него и нашата репрезентација која ете и во светски рамки постигнува одлични резултати .

Македонија е свето име

Еве и една фотографија од Крушево каде што е во тек 16 ФАИ Светското првенство за Параглајдинг 2019

Обновено :

“Од моделарче на АК ” Мирко Тодоровски ” – Битола до врвен Параглеидерист -Влатко Неделковски , се гордеам ако и 0,1 % процент влијаев врз неговата Одлука да го засака воздухопловството.” – Перица Поповски

Фотографии од официјална страна на 16 FAI WORLD CHAMPIONSHIP IN PARAGLIDING