Битолчанецот Филип Наневски кој има 22 год. и веќе е четврта година студент на Факултетот за музичка уметност во Скопје, деновиве ни се престави со неговата втора авторска песна “Надвор од кругот – Out of the circle” :

Љубовта кон музиката ја негува уште од неговата 5 годишна возраст кога бил запишан во нижото музичко училиште, и од 6 год. почна да свири на клавир. Средното образование го заврши во музичкото училиште во Битола. Има настапувано на многу концерти, натпревари и др.