Младите волонтери на Црвениот Крст Битола заедно со младите од Германија и Израел, како и ученици од СОУ Јосип Броз Тито Битола, во склоп на проектот “Патот кон помирувањето” испратија околу 150 свеќи за желби кон небото како знак на сеќавање на Евреите кои беа депортирани на 11.03.1943 г.

Црвен Крст Битола