Купе бр. 6 е меѓународно копродуциран драмски филм од 2021 година, ко-сценарист и режија на Јухо Куосманен, базиран на истоимениот роман од Роза Ликсом од 2011 година. Раскажува приказна за патување со воз на финска студентка и руски работник низ Русија до Мурманск.

18.00 ч., голема сала Дом на културата

Најлошата личност на светот“ е норвешки мрачен романтичен комедија-драмски филм во 2021 година во режија на Јоаким Трир. Тоа и е трет филм, по Реприз и Осло, на 31 август, во режисерската „Трилогија на Осло“.

21.30 ч., голема сала Дом на културата