БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Денес по повод црковниот празник Спасовден се одржа традиционалното искачување на св. Спас над с. Маловишта кој се наоѓа на 2010 мнв.

На искачувањето учествуваа над 100 љубители на височините и планините од Битола, Ресен и странство меѓу кои најмладиот со само 7,5 месеци беше Кирил Цветановски, член на ПСК ПЕЛИСТЕР и најстариот Петар Ставрев, битолски хроничар, фоторепортер и новинар со неговите 80 години старост.

Нека ни е за многу години празникот.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here