Можеби најголемата заслуга за победата над светскиот шампион Данска ја има фантастичниот голман, битолчанецот Никола Митревски. Искусниот чувар на мрежата во вистински момент знаеше да влези во серија и да ја подигне атмосферата во нашиот табор, а неговите соиграчи одлично го користеа тоа и го спуштија на земја ракометниот гигант.

Погледнете ги неговите 13 одбрани:

Извор Гол.мк