БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Вечерва со утре е Свети Архангел Гаврил, во народот овој празник е познат и како летен Арханѓел. Битолчани во голем број веќе започнуваат да го посетуваат црквичето св. Архангел Гаврил лоцирано во населбата Довлеџик. Како Именден го слават Гаврил, Габриел, Габриела итн. Нека ни е за многу години.

Фотографии испратени од MCV Pictures

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here