Денес МЗТ Скопје во Битола тешко стигна до новите бодови од Првата кошаркарска лига. Пелистерци во првиот дел со задоволителна игра го надиграа фаворитот од Скопје, додека во вториот дел заморот но и добрата тактика на МЗТ предводени од тренерот Гоце Кочов не успејаа да ја задржат и загубија со резултат 84-89. За пофалба е и големата борбеност и пожртвуваност на кошаркарите и уште поголемата поддршка од публиката.

Фотографии Димитар Петковски