БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

*Од семејниот албум на Димитри Гина “КАЛУЃЕРИЦИТЕ” престижната школа по француски јазик во Битола која се наоѓаше на ул.Елпида Караманди – фотографиите датираат од 1936 год. од неговата тетка Марика Мострова моминско Гинова која беше ученичка во тие паралелки.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here