По утринската служба во храмот Св.Великомаченик Димитриј, пред голем број верници во дворот на црквата се фрлаше светиот крст.

Годинава беа пријавени 30 лица, меѓу нив и една девојка.

BITOLA TOUR GUIDE / ПРЕВЗЕМЕТЕ ТУКА _____________________________________________________________________________________

Најсреќен да го најди крстот беше 22 годишниот битолчанец Јове Стојчевски, кој по петти пат скокаше по светиот крст.

,,Пет пати сум скокал по крстот, годинава за првпат успеав да го фатам. Се надевам дека годината ќе ми биде многу среќна”, рече Стојчевски.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here