И нашиот битолски херој Васко Михалчев со противпожарниот авион на Дирекцијата за заштита и спасување учествуваше во гаснење на пожарот кој беше активен во околината на село Ораовец, општина Чашка каде во текот на вчерашниот ден се изгорени десетина хектари ниско стеблеста дабова шума.

Моментално пожарот е локализиран и ставен под контрола.

Ви благодариме господине Васко 👏👏👏