Лесен за нанесување, лесна текстура со аригинин кој дава дополнителна влажност на кожата. Висока заштита од UVA, UVB, видлива светлина и инфрацрвени зраци. Збогатен со Fernblock®+ за моќна антиоксидантна, фотоимунопротективна и репарирачка активност. Пакување: туба од 200ml

ELIOCARE 360º
HELIOCARE 360º педијатрискиот атопичен лосион во форма на спреј со SPF 50 е широкоспектрален фотопротективен препарат, кој содржи хипоалергена формула, тестирана на атопична и чувствителна (сензитивна) кожа, особено за децата над 2 годишна возраст.

Содржи фотопротективни филтри, но и аргинин и глицерин, кои делуваат хидратантно и ја одржуваат функцијата на здрава бариера на кожата, која е нарушена кај чувствителната, атопична кожа. HELIOCARE 360º педијатриски атопичен лосион во форма на спреј ги задоволува најстрогите барања за фотозаштита. Содржи специфичен Fernblock®+ филтер, кој овозможува фотозаштита на кожата, нејзино обновување и моќна антиоксидативна активност, а кој штити од четирите типа на зрачење (УВ-А, УВ-Б, видливо и инфрацрвено зрачење), со истовремено неутрализирање и обновување на штетите на кожата, предизвикани од сончевите зраци. HELIOCARE 360º педијатриски атопичен лосион во форма на спреј, е клинички тестиран под педијатриска и дерматолошка контрола.

HELIOCARE 360º PEDIATRICS ТРАНСПАРЕНТЕН СПРЕЈ
Heliocare 360º Pediatrics Transparent Spray претставува целосен спектар на течни креми за сончање во форма на аеросол, кој може лесно и ефикасно да се примени од секоја позиција за да се олесни заштитата на деликатната кожа на децата.