БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40
16 годишната гимназијалка Александра Ѓерасимовска сними кавер на песната ”Со Битола се гордеам” во оригинална изведба на доајенот на забавна и народна музика битолчанката Виолета Томовска.
Во овие ”тешки денови” за сите нас и во очи на најголемиот христијански празник Велигден, Александра креативно го искористи нејзиното слободно време и ни подари прекрасна соло изведба која ќе допре длабоко до сите вас.
За крај порачува седете дома и слушајте квалитетна музика.

СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ!

БРАВО АЛЕКСАНДРА👏👏👏

Уредник на видеото и ПР Викторија Брдаровска

https://youtu.be/tnwt9PBd5ck

Обновено: Песната е на Ајри Демировски и за првпат е испрејана во 1983 година кога тој после 23 години за прв пат го посети родниот град од каде во 1955 замина во Истанбул, Турција.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here