Денес се одбележува 5 мај, Светскиот ден на акушерките. Нераздвојната алка од синџирот на професии во Болница „Плодност“ се токму нашите племенити акушерки.Во секојдневните работни активности, тие се грижат секое породување да заврши безбедно, а во текот на целата бременост, главната задача им е да ја направат бременоста на трудниците полесна и да и дадат максимална подршка на пациентката за да донесе на свет здраво дете. Нивната топлина, љубов и грижа за секоја пациентка и за секое новороденче, ја почувствувале илјадници наши задоволни пациентки. Ви го честитаме Светскиот ден на акушерките, драги наши, со желби за уште поголеми лични работни успеси во Болница „Плодност“.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here