Малата Јана Танчевска има 10 г. и е 4 одделение во ОУ Климент Охридски во Битола. Со свои уметнички дела до сега има учествувано на неколку македонски ликовни конкурси , додека овај и е прв интернационален конкурс кој се одржува во Керала, Индија.

Цртањето на сликата траеше околу 8 часа и со неа се наоѓа меѓу 20-те најдобри во светот…

Инаку Јана е мултиталент, обожава да црта, игра тенис, свири на гитара , фотографира и е активна во многу други работилници. Со само 8 годишна возраст веќе зборува на два јазици англиски и француски.

Браво Јана…

Целосниот настан ТУКА