Битолчани се самоорганизираат за на 30 јуни (недела) 2019 г. по подолго време на Широк Сокак да имаме вистинска парада каква ние и како град и како битолчани ја заслужуваме да ја имаме и негуваме. Настанот е јавен и добива голема популарност, отворен од Васко Ацковски и можете да се приклучите и пријавите и вие на овој ЛИНК

Повелете и вие заедно сите да се приклучиме …