КАКО ЌЕ ЗНАЈШ ДЕКА СТАРЕЈШ…

1. Сѐ те боли , а то шо не те боли, не функционира.

2. Годините ти се гледат во струкот, а струкот не ти се гледа.

3. То се години кога нешто сакаш, ама не ти текнува шо.

4. Сакаш да ојш в теретана, ќе преспиеш и вољата ќе ти помини.

5. Ги гасиш сијалиците од економија, а не за романтика.

6. Место физурата го менваш фризерот, за побрз и поевтин.

7. Во младоста праеше гримаси пред огледало, сега огледалото ти се свети.

8. Престана да ја критикуваш старата генерација, ја критикуваш младата.

9. Ги знајш сите одговори, ама никој ништо не те прашва.

10. Ко ќе почни некој да прај муабет за се*с, ја менваш темата.

Ана Грезлова Михајлова