БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Уште во раните години од 20 век во Битола имало мајстор Велко Николов кој правел чанти со тродимензионален изглед…

 

wp-1465903805588.jpeg

 

 

Женската чанта од 1915 г. со комбинирани парчина  кои даваат тродимензионален ефект, сопственост на Музеј на Македонија.

Се претпоставува дека чантата е правена за принцеза…

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here