БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40
Дали ја познава некој Лилето на Гоце, брачеда му беше на Коче шо се дружеше со Љупчо на Васко, шофер шо беше во Шеќерната, на Васето од Камен Мост му беше брат. Е стрико му на Васето беше женет за Љупка, касиерка беше во Драгсторот, син му Диме учеше со Дијана на Летка шо му беше брачеда на Марето, тетка му на Пеце . Тој Пеце имаше сестра другарка беше со Блага на Ѓорги, работеше во Тапарата, другари беа со татко му на Јосиф, на Елка чичко му, Поштарот го викаја на прекар. Долу на Иван Милутинович живееше кај Ване гулаби со чуваше со Жолтио на Крсте син му, снаата негова му беше брачеда на Лилето . Ја знајте Лилето!Е баш вака ние битолчани си прајме муабет за некој шо не го знајме…

Текст на Сашо Краљ
Слика насловна непознат извор

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here