БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Петар Ставрев е пензиониран битолски новинар, фоторепортер и хроничар кој секојдневно можете да го сретнете дали на Пелистер или низ Битола како ги фотографира значајните моменти, настани, луѓе, познати битолчани, архитектура и природни убавини. Неговата посебна страст е документирањето на настаните поврзани со Првата Светска војна, од каде и произлезе овај документарен филм за кого доби ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА UNICA за филм на фестивалот ФАДФ ,, КАМЕРА 300,, кој се одржа во Битола на 30.10.2020 г.

Честитки од нас.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here