18.3 C
Bitola
Monday, March 20, 2023
Битола 075 224722 075 445740 Ресен 075 445426 Охрид 075 283156 Струга 075 283126 Прилеп 075 224774

Од кујната на битолските домаќинки: Телешка чорба на битолски начин

Прав битолчанец јади чорба барем еднаш неделно :) Покрај омилената чкембе чорба, битолчани обожуваат да јадат и телешка чорба. Ова е кафански рецепт за највкусната телешка...

Медицинска салата со везени пиперки

Медицинската салата е вашиот најдобар пријател во текот на зимските месеци. Луткаста и вкусна, а ако не поднесувате луто, можи да се прилагоди количината...

Од кујната на битолските домаќинки: Домашни лепињи за ќебапи

Најдобрите, најбрзите, највкусните лепињи без месење! Дури се прават ќебапите на скара - направете си ги овие лепињи. Од овие состојки се добиваат 6...

Како да направите Фанурија?

...од кујната на битолските домаќинки

Ела ќе дом...