6.8 C
Bitola
Saturday, October 24, 2020

Битолски топоними

Секое место,свое име.А нив многу.Останале векови како што се наречени нашите познати битолски топоними...Велат не си прав битолчанец ако не знаеш каде се: А Аврата Арангел Арнаут маале Ат...

На битолски…(1)

Како битолчани една од нашите главни одлики со која од другите во Македонија се разликуваме е нашиот специфичен битолски говор,кој моментално е подзаборавен. Битолскиот говор...
.
.

до 30% ПОПУСТ

на сите 100% Ranforce памучни постелнини
повеќе
close-link