21.6 C
Bitola
Thursday, August 18, 2022
Битола 075 224722 075 445740 Ресен 075 445426 Охрид 075 283156 Струга 075 283126 Прилеп 075 224774

бабам Битола

…се за Битола

Бабата на Манаки е најрано родената личност која некогаш била снимена...

Во 1905 година, Јанаки и Милтон Манаки ја снимиле нивната 114-годишна баба како ткае волна. Ако нејзината возраст е точна, таа е родена во...

“Битолски естрадни скици”, фото изложба на битолскиот фотограф Сашо Ставрев

Во четвртокот на 11-ти август 2022 г. битолскиот фотограф Сашо Ставрев во Центарот за култура - Битола ја претстави неговата фото изложба "Битолски естрадни...

НЛБ во Битола како банка со најголема доверба меѓу компаниите за...

Во првото полугодие од годинава, 3.768 новооторени фирми морале да си ја почнат својата бизнис приказна со отворање сметка во банка. Нивниот најчест извор,...

Народни преданија: Брусничките вампири

Заради воденичарството, а во водениците, познато е, отсекогаш се настанувале вампири, во Брусник почесто навраќале вампири. Еден од полошите, според сè уште свежото сеќавање,...

Битолскиот Камерен Оркестар заедно со Ламбе Алабакоски за првата и Кирил...

По пауза од две години поради пандемијата, со особена чест и задоволство сакаме да Ве информираме дека 10тото јубилејно издание на ШИРОК СОКАК ВО...

Ела ќе дом...