БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Виножито, божилак, ѕуница или божило се поимите кои ги користи нашиот македонски народ за оптичкиот и метеоролошки феномен кој предизвикува светлинскиот спектар од сончевите зраци да се појави на небото поради прекршување на светлината низ ситни капки вода во атмосферата.


Фотографија на Диоген Хаџи Коста Милевски

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here