Како сите современи домаќинки и јас рецепти копам по Нет…

Ама тука ми е и тетратката од баба ми, во која се прецизно пиши :
– брашно по ѓутуре
– вода колку ќе прими брашното,
– млеко во плавото ѓезве
– квасец од 2 денари,
– сол меѓу прсти,
– јајца по желба,
– масло од око…

Ана Грезловска Михајловa