БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Битолчаните кои живеат во Колумбус, Охајо, Америка заедно со другите Македонци кои тука престојуваат останаа верни на традицијата и оваа 2021 година го запалија Бадникарскиот Оган.

Ова го направиме со помош на сите Македонци, за многу години коледе и Свети Наум на сите православни христијани во Битола, Македонија и насекаде низ светот… е кратката порака испратена од нив

Нека ни е за многу години Бадник и Божиќ на сите каде и да сте. Поздрав до Охајо.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here