За неколку минути започнува ракометниот натпревар помеѓу Македонија и Шпанија на Светското првенство во ракомет кое се одржува во Германија и Данска. Ова е многу важен меч за Македонија против Европскиот шампион и енергијата е насочена за голема поддршка и евентуално победа со која посигурно ќе продолжиме понатаму.

Битолчани се тука во првиот ред и максимално ќе дадат се од себе за поддршка на големите македонски репрезентативци!

Нека ни е со среќа! Напред битолчани, напред Македонија!