Овие имиња треба да останат запаметени во историјата на планинскиот велосипедизам во Битола:

1. Живко Пајсеро
2. Ицо Попов
3. Перо Картело
4. Фати Али

На фотографијата е врвот Пелистер на Баба планина.

Извор Mountain Biking Bitola