И денес 13 јануари 2019 г. битолчани во голем број продолжуваат со голема поддршка и бодрење на македонската репрезентација на Светското ракометно првенство во Германија и Данска.

Моментално играме со Бахреин и на полувреме имаме резултат 12:8 за Македонија.

Напред битолчани!

Напред Македонија!