Драстичен раст на бројот на затворени компании минатата година. Податоците говорат дека ланската година била погубна за приближно 7.000 компании
или поточно 6.993 фирми ставиле клуч на врата. Во однос на 2020-тата година бројките покажуваат зголемување на
бројот на згаснати фирми за дури 782 (во 2020-тата не преживеале 6.211 компании), обелоденуваат податоците од реномираната бизнис платформа Бизнис мрежа.

Битола се наоѓа на второто место како град со затворени 397 фирми во 2021 г.

Целосната анализа на нашите соработници Пари ТУКА