Казухиро Котецу е познат оперски пејач од Токио кој на наш македонски јазик има преработено и отпеано многу македонски изворни и народни песни, меѓу кои и „Битола мој роден крај “, „Ако одам во Битола“ и други.
Овај човек заслужува да му направиме една голема чест и битолчани да ја почувствуваат неговата песна во живо . Ти благодариме маестро.