ПАТОТ НЕ ДОНЕСЕ ДО ГОЛЕМО ДУХОВНО КАТЧЕ ЦРКВАТА СВ.ЈОВАН, КАЈ ГЕРМАНСКИ ГРОБИШТА, КОЈА Е ВЕЌЕ НЕКОЛКУ ИЛЈАДНИЦИ ПАТИ МЕТА НА НЕКОИ НЕСОВЕСНИ НЕОДГОВОРНИ ЛУЃЕ КОИ САКААТ ДА ЈА ВИДАТ ВО ЛОША СЛИКА КОЈА НЕКОЛКУ ПАТИ БЕШЕ ОГРАБУВАНА ИСКРШЕНА И РЕД ДРУГИ РАБОТИ.

СВ.ЈОВАН НЕ ПОВИКУВА БАРА НАША ПОМОШ ДА ПРЕСТАНАТ ВАКВИТЕ РАБОТИ ВАНДАЛИЗМОТ ДА ГО ТРГНИМЕ НАСТРАНА ДА ЈА ЗАСИЛИМЕ БЕЗБЕДНОСТА НА ОВА ДУХОВНО КАТЧЕ, ДА СЕ ДОВРШИ ЦРКВАТА (ФАСАДАТА) И ДА СЕ ИЗВРШИ РЕКОНСТРУКЦИЈА НА СВЕТИОТ КРСТ КОЈ Е ВО НЕПОСРЕДНА БЛИЗИНА НА ЦРКВАТА .

ВЕ МОЛИМЕ КОЈ САКА ДА ПОМОЖИ ДОКОЛКУ СТЕ ВО МОЖНОСТ ФИНАНСИСКИ МАТЕРИЈАЛНО СЕ НИ Е ДОБРЕДОЈДЕНО И ОД БОГА БЛАГОСЛОВЕНО ДА СОБЕРИМЕ ПОТРЕБНИТЕ РАБОТИ МАТЕРИЈАЛНИ И ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА И ДА ГО НАПРАЈМЕ ОВА ДУХОВНО КАТЧЕ ЕДНО ОД НАЈУБАВИТЕ МЕСТА ВО МАКЕДОНИЈА .

КОЈ САКА ДА ПОМОЖИ, КОЈ Е ВО МОЖНОСТ ВО НАБАВКА ЗА ПОТРЕБНИТЕ СРЕДСТВА И ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ НЕКА НЕ КОНТАКТИРА СЛОБОДНО И КЕ ДОБИЕ ПИСМЕНО МОЛБЕНО БАРАЊЕ ОД СТРАНА НА УПРАВНИОТ ОДБОР НА МАНАСТИРОТ СВЕТИ ЈОВАН БОГОСЛОВ – БИТОЛА

БРОЈ НА ЖИРО СМЕТКА : 500000000935010 СТОПАНСКА БАНКА БИТОЛА

ОСТАНУВАМЕ СО НАДЕЖ СО ПОЗИТИВНА МИСЛА ДЕКА ШТО ПОБРЗО ЌЕ СОБЕРИМЕ ПОТРЕБНИТЕ СРЕДСТВА СО ВАША ПОМОШ КОЈА ЌЕ НИ БИДЕ ДОБРЕДОЈДЕНА ЗА ПОДОБРО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА ОВА НАШЕ СВЕТИЛИШТЕ.

ВЕ МОЛИМЕ СПОДЕЛЕТЕ !!!!!

ЈАС ДЕЈАН ЈАНКУЛОВСКИ ЗАЕДНО СО МОЈОТ ДРУГАР ПРИЈАТЕЛ ГОРАН ИВАНОВСКИ ПОЧНУВАМЕ СО ДОНАЦИЈА ОД ДЕНЕС И СРДЕЧНО СО МНОГУ ЉУБОВ СЛОГА ВЕ ПОЗДРАВУВАМЕ СО ХРИСТИЈАНСКИ ПОЗДРАВ

ХРИСТОС ПОМЕЃУ НАС ,ЈЕ И ЌЕ БИДЕ !!!!!

ГОСПОД ДА НИ Е НАПОМОШ АМИН !!!!!!!!